...

...

wtorek, 23 maja 2017

ŚNIEŻNY PUCH



 


 


przepis (tortownica 24cm)

1000g twarogu sernikowego z wiaderka
500ml kremówki 30-36%
3 galaretki cytrynowe
200 ml wrzątku

przygotowanie
galaretki rozpuścić i wystudzić
ubić kremówkę na sztywno stopniowo dodać ser
małym strumieniem (na niskich obrotach miksera) wlać galaretki
całość wymieszać

uwaga!
kremówka i ser powinny być mocno schłodzone wtedy ciasto będzie puszyste

"śnieżna posypka"
200g wiórków kokosowych
50g masła lub oleju kokosowego
3 łyżka cukru

przygotowanie
rozpuścić masło dodać cukier zaczekać do połączenia
dodać wiórki kokosowe nie przesmażać aby nie straciły koloru
podzielić na 2 części: 1 część wysypać na dno i porządnie ubić
drugą zostawić do ozdobienia wierzchu po zastygnięciu masy

uwaga!
ciasto jest delikatne i puszyste mało słodkie słodyczy dodają mu wiórki z dodatkiem cukru

s m a c z n e g o . . .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie