500ml śmietanki 30-36%
3 jaja XL
3 płaskie łyżki cukru
10-15szt. bezów
250g malin (owoce wg uznania)
UWAGA!
opcjonalnie można dodać aromat:
z malinami i truskawkami świetnie komponuje się np różany
przygotowanie
całe jaja ubić na puszystą masę (prawie do białości)
śmietanę podobnie ubić i dodać do masy jajecznej - delikatnie wymieszać łyżką
keksówkę 31x12cm wyłożyć folią spożywczą
na spodzie ułożyć bezy i maliny wylać połowę masy
powtórzyć ułożenie: bezy maliny masa
mrozić minimum 4h
UWAGA!
przed podaniem przełożyć na 15minut do lodówki deser łatwiej się kroi
nie jest wtedy twardy jak kamień :)
s m a c z n e g o . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie