...

...

niedziela, 4 czerwca 2017

SEMIFREDDO





przepis
500ml śmietanki 30-36%
3 jaja XL
3 płaskie łyżki cukru
10-15szt. bezów
250g malin (owoce wg uznania)

UWAGA!
opcjonalnie można dodać aromat: 
z malinami i truskawkami świetnie komponuje się np różany

przygotowanie
całe jaja ubić na puszystą masę (prawie do białości) 
śmietanę podobnie ubić i dodać do masy jajecznej - delikatnie wymieszać łyżką 
keksówkę 31x12cm wyłożyć folią spożywczą
na spodzie ułożyć bezy i maliny wylać połowę masy
powtórzyć ułożenie: bezy maliny masa
mrozić minimum 4h 

UWAGA!
przed podaniem przełożyć na 15minut do lodówki deser łatwiej się kroi
nie jest wtedy twardy jak kamień :)

s m a c z n e g o . . .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie