ciasto na 8szt o śr.9cm
200g masła
95g cukru
200g mąki
100g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu pomarańczowego
przygotowanie
miękkie masło pokrojone w kawałki zmieszać z cukrem i przesianą mąką, zagnieść mikserem lub ręcznie, włożyć na 1h do lodówki, po tym czasie wyłożyć do foremek, piec 20min w 200C (do zrumienienia)
dodatkowo
250g powideł bez cukru
100g gorzkiej czekolady
8 szt. dużych bezów
przygotowanie
czekoladę zetrzeć na tarce lub zblendować, do każdej tarty włożyć po 1 łyżce powideł obficie posypać czekoladą, dopiec ok 10-15min do rozpuszczenia czekolady, po lekkim ostygnięciu oprószyć połamanymi okruchami bezowymi
s m a c z n e g o . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie