ciasto na 8szt o śr.9cm
200g masła
95g cukru
200g mąki
100g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu pomarańczowego
przygotowanie
zimne masło pokrojone w kawałki zmieszać z cukrem i przesianą mąką, zagnieść mikserem włożyć na 1h do lodówki, po tym czasie wyłożyć do foremek, piec 20min w 200C (do zrumienienia)
krem z nutą kokosową i wanilią
100-150g serka mascarpone, ricotty lub Mój Ulubiony
2 łyżki cukru pudru
100ml śmietanki kokosowej
1 łyżeczka pasty waniliowej
dodatkowo
1 łyżka wiórków kokosowych
1 gałązka mięty
8 szt. fig
przygotowanie
wszystkie składniki delikatnie wymieszać uważając aby nie doprowadzić do zbytniego rozrzedzenia, udekorować tarty kremem, figami, miętą i oprószyć wiórkami kokosowymi
s m a c z n e g o
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie