przepis
200g wędzonego surowego boczku
mini szynka surowa wędzona lub kawałek
200g kości z wędzonego żebra
kilka sztuk białej kiełbasy (po 1szt. na osobę)
3-4 ząbki czosnku
2 kawałki korzenia chrzanu
2-3l wody
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól
kilka gałązek świeżego tymianku
dodatkowo
100ml śmietany kremówki lub zsiadłe mleko/śmietana 18%
1 szklanka wody z kiszonych ogórków
przygotowanie
całe mięso umieszczamy w garnku zalewamy 2l wody gotujemy
dodajemy przyprawy chrzan czosnek w łupinkach
gotujemy ok. 30min zakwaszamy partiami wodą z ogórków
zabielamy śmietaną
doprawiamy solą pieprzem odrobina cukru
posypujemy tymiankiem
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie