...
środa, 20 marca 2019
ZUPA Z ŻÓŁTEGO GROSZKU
przepis
400g żółtego łuskanego groszku
2 duże mrchewki
5 małych ziemniaków
2l wody
sól, pieprz, chilli
opcjonalnie: kilka plasterków boczku
przygotowanie
groch płuczemy do czystej wody
ziemniaki i marchew obieramy i kroimy (wielkość bez znaczenia)
wszystkie produkty wrzucamy do garnka zalewamy wodą
20minut delektujemy się błogą ciszą i bulkającą zupą
gdy ziemniaki i marchew zmiękną a groch będzie w stanie rozpadu
wyłączamy zupę zostawiamy do przestygnięcia
ostatnim krokiem jest blendowanie zupy do konsystencji kremu
my lubimy też wersję bez blendowania
pozostawiam Wam zatem wybór
s m a c z n e g o . . .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie