...

...

czwartek, 31 stycznia 2019

WOŁOWINA W GALARECIE










przepis
250g wołowiny z rosołu
500 ml rosołu 
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżki wody
opcjonalnie warzywne ozdobniki w postaci kukurydzy marchewki 
szczypiorku jajek no co tam chcecie :)  

przygotowanie
wołowinę wyławiamy z rosołu, dzielimy na małe kawałki
na dnie naczynia układamy warzywne ozdobniki
dodajemy kawałki mięsa

żelatynę mieszamy z  wodą, czekamy do napęcznienia ok. 10 min. rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej, sprawdzamy czy wszystkie drobinki uległy rozpuszczeniu, płynną żelatynę dodajemy do letniego rosołu, mieszamy i delikatnie zalewamy mięsną zawartość 

wstawiamy na 2h do lodówki

podajemy z pieczywem skropione octem lub cytryną

s m a c z n e g o . . .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie