...
czwartek, 31 stycznia 2019
WOŁOWINA W GALARECIE
przepis
250g wołowiny z rosołu
500 ml rosołu
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżki wody
opcjonalnie warzywne ozdobniki w postaci kukurydzy marchewki
szczypiorku jajek no co tam chcecie :)
przygotowanie
wołowinę wyławiamy z rosołu, dzielimy na małe kawałki
na dnie naczynia układamy warzywne ozdobniki
dodajemy kawałki mięsa
żelatynę mieszamy z wodą, czekamy do napęcznienia ok. 10 min. rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej, sprawdzamy czy wszystkie drobinki uległy rozpuszczeniu, płynną żelatynę dodajemy do letniego rosołu, mieszamy i delikatnie zalewamy mięsną zawartość
wstawiamy na 2h do lodówki
podajemy z pieczywem skropione octem lub cytryną
s m a c z n e g o . . .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie