przepis na 8szt.
1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
1 budyń śmietankowy z cukrem
350ml mleka
1 łyżeczka pasty waniliowej (cukier wanilinowy)
8 truskawek
1 łyżka płatków migdałowych
cukier puder
przygotowanie
ugotować budyń z dodatkiem wanilii, wystudzić
truskawki pokroić na ćwiartki
ciasto pokroić na 8 kwadratów, umieścić w formie na muffiny i nakłuć widelcem
piec do lekkiego zrumienienia ok. 8- 10min. w temp. 180C
wyjąc z piekarnika ponownie nakłuć
do każdej babeczki włożyć 1 czubatą łyżeczkę budyniu i ćwiartki truskawki
obsypać migdałami
piec do zrumienienia kolejne 10min w temp. 180C
oprószyć cukrem pudrem
s m a c z n e g o . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie