...
piątek, 27 października 2017
BABKA SZPINAKOWA
przepis
1 szkl. mąki krupczatki
1 szkl. skrobii ziemniaczanej
1 szklanka cukru
5 jaj XL
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże łyżki naturalnego extraktu pomarańczowego
dodatkowo
400g szpinaku Baby
2 duże soczyste cytryny
opcjonalnie
1szkl. cukru pudru
2łyżki soku z cytryny
przygotowanie
szpinak płuczemy i wrzucamy do garnka dodajemy sok z cytryny podgrzewamy do momentu aż szpinak zmniejszy objętość do podwójnej garści blendujemy na gładką masę
wszystkie składniki ciasta wrzucamy do misy miksera i dokładnie mieszamy pod koniec dodajemy masę szpinakową i extrakt
keksówkę 30x12 wykładamy papierem do pieczenia wylewamy ciasto
pieczemy ok. 30-40min w 180C
s m a c z n e g o . . .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie