...

...

sobota, 10 września 2016

TARTA Z MASCARPONE I FIGĄ







ciasto na 12szt o śr.9cm
200g masła
95g cukru
200g mąki 
100g mąki ziemniaczanej 

przygotowanie
miękkie masło pokrojone w kawałki zmieszać z cukrem i przesianą mąką, zagnieść mikserem lub ręcznie, włożyć na 1h do lodówki, po tym czasie wyłożyć do foremek, piec 20min w 200C (do zrumienienia)

mascarpone
200g mascarpone
50ml śmietany 30-36% 

1 łyżeczka pasty waniliowej

opcjonalnie
1 łyżeczka cukru pudru

przygotowanie
śmietanę ubić dodać mascarpone i pozostałe składniki przelożyć do upieczonej babeczki dopiec przez ok.20min w temp. do 170C

dekorować figą wg uznania

s m a c z n e g o   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie