3x biszkopt
4 jajka xl
130g cukru
100g mąki pszennej
33 g skrobii ziemniaczanej
przygotowanie
blaty pieczemy w dużej piekarnikowej formie wg przepisu: białka ubić na sztywną pianę dodając cukier porcjami, dodać żółtka
mąki wymieszać - dodać przesiewając przez sitko, piec ok.40min w temp. 170C (forma 17-20cm)
lemon curd
2 jajka xl
2 żółtka
100g drobnego cukru
1 czubata łyżka miękkiego masła
sok wyciśnięty 2 cytryn
krem
lemon curd
1kg serka w wiaderku (używam Mój Ulubiony)
krem maślany
250g miękkiego masła
1-2 łyżki cukru pudru do smaku
1 łyżeczka pasty pomarańczowej (opcjonalnie)
przygotowanie
blaty formujemy na wymiar ok. 35x22, odkrojone kawałki zostawiamy!
2 blaty przekładamy kremem, następnie układamy tylko 2 wąskie paski nieco oddalone od środka książki, nakładamy krem, i całość przykrywamy ostatnim blatem, środek mocno dociskamy odwrotną stroną noża, formując książkę, całość smarujemy kremem maślanym, nakładamy masę cukrową i dekoracje
s m a c z n e g o
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie