...

...

środa, 23 listopada 2016

TARTA Z FIGĄ I KREMEM KOKOSOWO-WANILIOWYM







ciasto na 8szt o śr.9cm
200g masła
95g cukru
200g mąki 
100g mąki ziemniaczanej 
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu pomarańczowego

przygotowanie
miękkie masło pokrojone w kawałki zmieszać z cukrem i przesianą mąką, zagnieść mikserem lub ręcznie, włożyć na 1h do lodówki, po tym czasie wyłożyć do foremek, piec 20min w 200C (do zrumienienia)

krem z nutą kokosową i wanilią
100-150g serka mascarpone, ricotty lub Mój Ulubiony

2 łyżki cukru pudru
100ml śmietanki kokosowej

1 łyżeczka pasty waniliowej 

dodatkowo 
1 łyżka wiórków kokosowych 
1 gałązka mięty 
8 szt. fig

przygotowanie
wszystkie składniki delikatnie wymieszać uważając aby nie doprowadzić do zbytniego rozrzedzenia, udekorować tarty kremem, figami, miętą i oprószyć wiórkami kokosowymi


s m a c z n e g o



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie